Webinar: Cellulaire Voedselproductie

Wanneer: maandag 6 juli om 19 uur.
Waar: Microsoft Teams
Inschrijven: via deze link.

In de toekomst wordt het steeds uitdagender om een groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. In deze webinar verkennen we de mogelijke oplossingen die cellulaire voedselproductie kan bieden. Kunnen we de wereld voeden met microbieel eiwit? Kan kweekvlees een waardig alternatief bieden voor vlees? En waar zitten de uitdagingen om dit verwezenlijken?

We diepen deze vragen verder uit met 3 interessante sprekers waarna ze in debat gaan en er online vragen kunnen gesteld worden. Om deze lezing bij te wonen hoeft u niet eens uit uw zetel te komen, maar kan u zich inbellen via teams.

De 3 sprekers die zich buigen over dit interessante onderwerp zijn Stijn Bruers, Willy Verstraete en Stefaan Desmet.

Stijn Bruers:

Stijn Bruers doctoreerde in de natuurwetenschappen en in de moraalfilosifie en heeft een master in de beleidseconomie. Hij is voorzitter van Effectief Altruïsme Belgë, onderzoeker aan de KULeuven en milieu-impact analist bij Ecolife. Hij voerde actie met Sea Shepherd tegen illegale walvisjacht in Antarctica en schreef onder andere de boeken 'Beter worden in goed doen', 'Morele illusies' en 'Weet wie je eet'.

Willy Verstraete (CMET & Avecom):

Trackrecord in de milieu-bio-technologie. Sinds 2011 begaan met recuperatie en valorisatie van stikstof. Labo- en pilootplant ervaring met het opwerken van diverse vormen van minerale stikstof tot microbieel eiwit. Dit laatste wordt onderzocht met betrekking tot valorisatie in de menselijke voeding, de dierlijke voeding, de sector van traagwerkende organische meststoffen en de markt van de biodegradeerbare polymeren.

Stefaan Desmet:

Landbouwingenieur UGent 1986, PhD UGent op penswerking bij herkauwers, later in vleeskwaliteitsonderzoek terecht gekomen. Onderwijs betreft verschillende aspecten van dierlijke productie. Onderzoek vooral rond vlees: sensorische kwaliteit, maar laatste jaren ook vooral rond voedingswaarde en oxidatieve stabilitiet en hoe dat vanuit de dierlijke productie kan verbeterd worden. Geïnteresseerd in de rol van dierlijke producten in de voeding en meer algemeen de rol die het houden van dieren vervult in de maatschappij en hoe dat duurzamer kan. Hij is tevens hoofdaanvrager van een 4-jarig SBO project rond kweekvlees dat normaal van start gaat in oktober dit jaar.

Hopelijk tot dan

Toegevoegd in de categorie Juli 2020 Terug naar het nieuws overzicht

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens