Uitreiking Boerenbond Persprijs

Vorig jaar gingen Valerie Bayart (Hogeschool Gent) en Jonas Maes (Universiteit Gent) aan de haal met de Boerenbond Persprijs 2014, respectievelijk met haar eindwerk ‘Graslanduitbating bij robotmelken met focus op begrazing’ en zijn masterproef ‘Optimalisatie van het houden van intacte beren en immunocastraten’.

 

Ook dit jaar geven we aan afgestudeerden de kans om hun eindwerk te verwerken tot een artikel dat gepubliceerd kan worden in de vakbladen van Boerenbond (Boer&Tuinder, Management&Techniek, Sierteelt&Groenvoorziening). We richten ons daarbij op eindverhandelingen en proefschriften over onderwerpen die te maken hebben met land- of tuinbouw in de breedste zin(diergezondheid, constructie, voeding, teelttechniek, mechanisatie, automatisatie, management en economie, innovatie en vele andere gerelateerde onderwerpen) en die waardevol kunnen zijn voor land- en tuinbouwers.

 

Er worden twee prijzen uitgereikt, een bij de bachelors en een bij de masters, elk ter waarde van vijfhonderd euro. Voor deelname komen in aanmerking: alle personen die in de loop van het academiejaar 2013-2014 of 2014-2015 gepromoveerd zijn tot master in de bio-ingenieurswetenschappen, in de ingenieurswetenschappen, in de diergeneeskunde of in een andere onderwijsrichting, of een professionele bachelor behaalden met specialisatie landbouw, tuinbouw of voeding of een andere specialisatie.

 

De inzendingen moeten vóór 20 december 2015 toekomen op het wedstrijdsecretariaat via persprijs@boerenbond.be. De bekendmaking van de resultaten en de feestelijke uitreiking van de Boerenbond Persprijs 2015 vindt plaats tijdens de Agridagen in Ravels in februari 2016.

 Alle info, samen met het wedstrijdreglement, valt te raadplegen via www.boerenbond.be/persprijs.

 

Toegevoegd in de categorie Februari 2016 Terug naar het nieuws overzicht

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens