Professioneel Speeddaten

OPGELET: De vijfde editie op 22 november gaat NIET door

 

Beste Oud-student,

U weet het misschien nog, de vraag “Bio-ingenieur, wat kan je daarmee worden?” hing als een zwaard van Damocles boven ieder familiefeest. Hoewel het standaardantwoord - “Oh, van alles…” -  evenzeer een cliché is als de vraag, zit er wel een kern van waarheid in. 

Bio-ingenieurs komen niet alleen terecht in alle sectoren van de industrie, gaande van de LED-verlichting over de waterzuivering tot de kaasproductie, ze belanden tevens in verschillende functies: sales, finance, onderwijs, R&D, HR, QA/QC,…

Wie net van de schoolbanken komt kan zich vaak wel iets voorstellen bij deze functieomschrijvingen maar de werkelijke voor- en nadelen en de vereiste capaciteiten worden pas duidelijk tijdens het uitvoeren.

Om de huidige laatstejaarsstudenten een geïnformeerde keuze te bieden, rekenen wij dan ook op u.

Wie bent u?

U bent (bij voorkeur) bio-ingenieur van opleiding, tussen de 30 en 50 jaar jong en hebt reeds een aantal jaar ervaring in één of meerdere van de onderstaande functies, zijn we nog een functie vergeten, laat het ons dan ook weten.  

Sales R&D
HR Finance
Consuting Ontwikkelingshulp
Ondewijs / academia QA/QC
Marketing Logistic / Supply Chain
Sales Productie / proces ingenieur

 

Wat verlangen wij van u?

Dat u gedurende één avond (22 november 2017) een paar keer kort (5-10 minuten) uw professionele ervaringen in één functie deelt met verschillende kleine groepjes (3-4 pers.) laatstejaarsstudenten. In ware speeddating-stijl zullen de studenten schuiven tussen de verschillende functies om zo iedereen de kans te geven om al zijn/haar vragen te stellen.

Wat bieden wij u aan?

De mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer de nieuwe generatie ingenieurs voor te bereiden op hun professionele loopbaan. Daarnaast bieden wij u voor de gesprekken ook een broodjesmaaltijd aan. Achteraf (en tijdens de gesprekken) zal er uiteraard de mogelijkheid zijn tot het nuttigen van een glas. 

Voelt u zich geroepen?

Aarzel dan niet en contacteer ons. 
Indien u deze keer niet kan deelnemen, maar graag op de volgende sessie (najaar 2018) uw ervaringen zou delen mag u ook altijd een seintje geven.

Toegevoegd in de categorie November 2017 Terug naar het nieuws overzicht

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens