Opendeurdag UGent Kiwi-ei project

 

Beste familie, vrienden en sympathisanten van het kiwi-ei-project,

 

Gisteren was er de aftrap van ons project met als prominente gasten de decaan van onze faculteit, Prof. Guido Van Huylenbroeck, Kunstenaar Koen Vanmechelen, vertegenwoordigers van de academische wereld, kiwibestelers, de veiling Hoogstraeten en een ruime delegatie van de schrijvende pers en Televisie.

 

Verslaggeving hiervan kan u terugvinden in verschillende kranten en in verschillende nieuwsflashes van de lokale en nationale zenders en in de bijlage. Een in de pers onderbelicht aspect is de mogelijkheid om het idee van kippen als insecten- en onkruidverdelgers ook te gaan toepassen in volks- en stadstuintjes.

 

Omdat er voor dit unieke transdisciplinaire project waarbij kunst, wetenschap en innovatief ondernemerschap elkaar ontmoeten, nauwelijks ruimte is voor financiering via de traditionele kanalen, roepen wij jullie op om het onderzoek gedeeltelijk mee te financieren. Door via crowdfunding wetenschappers en het brede publiek in een vroeger stadium met elkaar in contact te brengen  hopen we een nieuwe weg in te slaan met het onderzoek van morgen dat transparanter is en kan rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak. Vind je ons project inderdaad sympathiek en maatschappelijk vernieuwend en je wil ons een duwtje in de rug geven, dan kan je een kleine donatie doen via het crowdfunding platform  ( https://crowdfunding.gent/nl/#!/projects/kiwi-ei  ). Elke gift via het platform zal beloond worden met een kiwibesaandenken dat kan opgehaald worden op de slotdag op 15 november op een kiwibes verwerkingsbedrijf.

 

Willen jullie in levende lijve zien waar het kiwibesonderzoek is gestart en hoe kiwibes en kippen samen door het leven kunnen gaan, of je wil gewoon een woordje uitleg, bezoek ons op 30 september vanaf 14:00 hr op de proefhoeve van Hogent en UGent in de Diepestraat 1 te Bottelare.

Een kleine bijdrage ter plaatse wordt direct verwelkomd met een klein kiwibes aandenken.

 

Hopelijk tot heel gauw?

 

Liesbet, Katrijn, Jelle, Filip en Frank

Kiwi-ei Crew

 

 

Toegevoegd in de categorie September 2015 Terug naar het nieuws overzicht

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens