Causerie “Samenwerken… Welk persoonlijkheidstype ben jij? De Myer-Briggs Type indicator”

VBIG en VLK presenteren: Workshop “Samenwerken… Welk persoonlijkheidstype ben jij? De Myer-Briggs type indicator”

 

Donderdag 3 december 2015 om 19h30 – FBW (Feestzaal), UGent

 

Steeds meer bedrijven sturen hun ingenieurs op MBTI seminarie, meteen de ideale inspiratie om met onze alumni-vereniging in samenwerking met VLK een introductionele causerie op dit onderwerp te organiseren. Dit evenement vormt de ideale gelegenheid voor afgestudeerde bio-ingenieurs én studenten bio-ingenieur om kennis te maken met deze persoonlijkheidsindicator. Want wie je bent, zegt meteen ook veel over hoe je interageert met andere mensen, en laat efficiënt samenwerken nu net de sleutel tot succes zijn wat vele professionele relaties én resultaten betreft. Wist je bijvoorbeeld dat heel wat bedrijven in hun assessments van sollicitanten gebruik maken van de MBTI-theorie?  De combinatie van de juiste MBTI-types kan immers een team maken of breken. Bovendien wordt een cv aantrekkelijker voor recruiters wanneer in de hoofding jouw persoonlijke MBTI-Type verwerkt zit. Ook voor managers kan MBTI een nuttige tool zijn om efficiënt een team samen te stellen. 

 

Deze Myer-Briggs type indicator is een van de meest populaire persoonlijkheidsmodellen. De theorie is ontwikkeld door Katharine Briggs en Isabel Myer en is gebaseerd op de psychologische type theorieën van Carl Jung. Het model beschrijft de voorkeuren van personen op het vlak van vier dimensies:

 

            Naar de omgeving toe: introvert of extravert

            Manier van waarnemen: observatief of intuïtief

            Manier van beslissen: denken of voelen

            Manier van werken: gestructureerd of spontaan

 

Aan de hand van deze 4 dimensies worden mensen opgedeeld in 16 persoonlijkheidstypes, elk met hun eigen karakteristieken, sterke punten en werkingspunten. Dit model laat toe de eigen persoonlijkheid beter te begrijpen alsook dat van collega’s, vrienden en familie waardoor je reacties beter kan inschatten alsook de juiste argumenten voor de juiste persoon te gebruiken. MBTI draagt bij tot de ontwikkeling van het individu en stimuleert zijn/haar groeikansen in de breedste zin van het woord. De tool is onmisbaar voor iedereen die een team moet functioneren, leiding moet geven, voor wie onderhandelen ‘part of the job’ is, voor iedereen die wel eens met een collega moet werken. De training laat je toe je sterktes en zwaktes te analyseren alsook hoe je deze moet verzilveren. Anderzijds toont de training aan dat hoe dit MBTI-type van je collega’s te leren kennen en in je voordeel te gebruiken op de werkvloer.

 

Deze workshop zal gegeven worden door Jacques Ampe, gelicencieerd lesgever voor de Myers-Briggs Type Indicator en medevertaler van het boek Wat een persoonlijkheid! (MBTI). Jacques Ampe heeft reeds jaren ervaring in het geven van deze materie voor onder andere Amelior en als zelfstandig consulent. Bedrijven waarvoor hij reeds trainingen gegeven heeft zijn onder andere Agfa Gevaert, Atlas Copco, Shell, Lanxess… Kortom, de uitgelezen persoon om deze lezing en training te geven.

 

In een twee uur durende infosessie maken we een boeiende reis doorheen de wereld van MBTI: wat is MBTI?  Hoe passen we MBTI toe? Hoe passen bedrijven MTBI toe? Deze interactieve sessie voorziet bovendien in concrete oefeningen en voorbeelden. Wie inschrijft voor deze workshop (opgepast: plaatsen beperkt!), krijgt op voorhand de nodige informatie toegestuurd om de officiële MBTI-vragenlijsten online in te vullen, schrijf dus zeker tijdig in. Deze vragenlijsten worden tegen de dag van de workshop verwerkt, zodat iedereen na de workshop de bepaling van zijn persoonlijke MBTI-type kent en een fiche die dit type toelicht mee naar huis kan krijgen.

 

Deze causerie zal doorgaan op  donderdag 3 december 2015 op de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (Feestzaal) en voor het volgen van deze lezing zal een kleine bijdrage van 7 euro (leden VBIG, VLK, KVIV, AIG en studenten en personeel van de FBW en hun familie) of 12 euro voor niet-leden  gevraagd worden. Deuren gaan open om 19h, de interactieve MBTI-training begint om 19h30. Na de workshop kunnen we bijpraten op een verzorgde receptie,  gratis aangeboden door VBIG. Deze receptie zal plaats vinden in Café Koepuur (net naast de faculteit).   Vooraf inschrijven is vereist en kan zoals steeds tot en met 27 november via deze link: http://goo.gl/forms/Jb6MSRcWDe . Voor deze causerie werken we samen met het VLK recruitment team: analyse van het persoonlijkheidstype kan studenten immers inspireren tot de juiste afstudeerkeuze, thesiskeuze,  tot het volgen van een bepaald carrièrepad,…: wie nog vragen heeft, kan eveneens bij het VLK recruitment team terecht.

 

 

Inschrijven voor de causerie kan via volgende link: http://goo.gl/forms/Jb6MSRcWDe 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toegevoegd in de categorie December 2015 Terug naar het nieuws overzicht

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens