Causerie Ginteresse: Vanwaar komt die gingekte toch?

(Inschrijven kan onderaan de pagina)

De causerie ‘Ginteresse… Vanwaar komt die gingekte toch?’ vormt hét antwoord op de booming ´ginteresse'. 
Gin-tonic, dé longdrink van de jaren 80, is plots hipper dan ooit. Gespecialiseerde Gin bars rijzen uit de grond, Gin & Tonic boeken rollen van de persen en ook op de eerste Gin shops is het niet langer wachten.  Cocktailbars en restaurants creëren heuse ginmenu´s en een bloeiende thuismarkt zorgt voor een ware revival. Gin is duidelijk in. Maar welke gins zijn het onthouden waard? Welke tonic kiest u bij welke gin? Welke kruiden komen in aanmerking? Komkommer of limoen, of geen van beide? U komt het allemaal te weten op onze causerie, waar u naast een het proeven van een ruim assortiment gins ook overgaat tot het maken van de perfecte Gin-tonic longdrink.

Natuurlijk wordt er niet alleen geproefd op deze causerie. Want vanwaar komt deze Gin-heropleving? Wat is de geschiedenis van Gin? Enkele ginexperts bieden hét antwoord op al uw vragen als fervent ginliefhebber. U krijgt eerst een kort stukje historiek mee over het ontstaan en evolutie van de Gin. We bespreken de typische kenmerken van de verschillende soorten Gin. Hierna is het proeven geblazen. U leert de verschillende geuren en smaken herkennen. Want iedere Gin heeft zijn eigen typische kenmerk en een bijhorend “sterk” verhaal. U oefent uw reukzin en proeft meerdere Gin soorten tot u de finesses ervaart. Het Verbond voorziet een tasting van 10 verschillende Gins. Deze Gins zijn één voor één uitgekozen door de Miraflor deskundige uit de meer dan 100 Gins die Miraflor aanbiedt. Miraflor laat u tijdens deze causerie kennis maken met de verschillende stijlen. Verder worden de beste Tonic - Gin combinaties onthuld. Daarnaast worden extra tips gegeven over hoe u deze drankjes op een originele wijze kan presenteren aan uw gasten. Scoor zo een dikke hit bij vrienden en familie. Op het einde van deze tasting biedt Miraflor u een perfecte Gin&Tonic aan.

 

Met behulp van een zeer praktische indeling van de gins en de tonics maakt u nooit meer de foute keuze. Tal van gins en tonics worden tot in detail beschreven. Tijdens deze causerie is het aan u om de theorie in praktijk om te zetten, in de zoektocht naar uw ultieme gin-tonic!

 

De prijs per persoon bedraagt 30 EUR voor deze tasting en interactieve workshop. Dit omvat de geproefde spirits en cups, visuele ondersteuning en een twee uur durende sessie met de Miraflor gin-deskundige. Er in plaats voor zo’n 30-50 deelnemers: snel zijn is dus de boodschap.

 

Praktisch:

Wanneer: Donderdag 16 oktober 2014 – 20h (Deuren om 19h30)

Waar: Academische Club

Maximaal aantal deelnemers: 50

Deadline inschrijving:10 Oktober 2014

De prijs voor deze activiteit bedraagt 30 euro voor leden van het Verbond VBIG, KVIV, AIG, VLK, studenten van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en hun familie.

Inschrijven kan binnenkort hier via een inschrijvingsformulier. Betalingsinformatie wordt u na inschrijving toegestuurd via e-mail. Zowel betalen op de causerie-avond zelf als via overschrijving is mogelijk.

De online inschrijvingen voor de gincauserie zijn afgesloten. Wie dit wenst, kan alsnog deelnemen aan de causerie zonder inschrijving.

 

Toegevoegd in de categorie Oktober 2014 Terug naar het nieuws overzicht

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens