Bezoek aan wijndomein Entre-Deux-Monts

Op zaterdag 16 juni 2015 bezoeken we het Belgische wijndomein Entre-Deux-Monts, alwaar we Martin Bacquaert (alumnus van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, promotie 2004) ontmoeten. Wanneer Martin afstudeerde als bio-ingenieur, dreef zijn passie voor wijn hem naar Frankrijk, waar hij specialiseerde in de wijnbouw en oenologie. Ondertussen runt Martin als oenoloog samen met vader Yves het familiebedrijf Entre-Deux Monts. Na enkele succesvolle jaren en vele onderscheidingen later, wordt het tijd dat we met het Verbond eens een kijkje gaan nemen naar dit succesverhaal in de Belgische wijn van collega-bio-ingenieur Martin Bacquaert. 

 

 

Het Belgische wijndomein "Entre-Deux-Monts" is één van de meest noordelijk gelegen wijndomeinen van Europa. Gelegen in het uiterste zuiden van West-Vlaanderen, flirtend met de Noord-Franse grens, vindt dit tien hectaren grote domein beschutting tussen Rodeberg en Zwarteberg – entre deux monts. Deze volledige streek kreeg de toepasselijke naam Heuvelland en les Monts de Flandre. Heuvelland is met haar natuurreservaten, beboste hellingen, weidse landbouwgronden en unieke vergezichten ongetwijfeld één van de meest bekoorlijke streken van Vlaams- en Frans-Vlaanderen.

Het voor de wijnbouw eerder atypische klimaat wordt hier als een uitdaging beschouwd, en al het mogelijke wordt gedaan om van het eindproduct een kwalitatieve, karaktervolle wijn te maken. Veel aandacht werd geschonken aan het uitkiezen van de juiste druivenrassen. De keuze viel uiteindelijk opChardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir, Kerner, Auxerrois en Siegerrebe. Op het terrein, dat naar het zuiden helt, wordt gezorgd voor een goede expositie van de planten.

 

 

Sinds 2008 wordt in de volledig vernieuwde loods de wijn ter plaatse gevinifieerd. Het wijnhuis is omgeven door wijnranken en werd verder uitgebouwd tot een ruime en sfeervolle ontvangstplaats voor geïnteresseerde bezoekersgroepen en andere events. In de degustatieruimte heeft u een prachtig zicht op de streek alsook op de vinificatieruimte!

 

 

Praktische info:

Wijndomein ENTRE-DEUX-MONTS | Rodebergstraat 69A, BE-8954 Westouter (Heuvelland)

Inschrijven kost 7 euro per persoon (rondleiding + twee degustaties inbegrepen) voor leden van AIG/VBIG/KVIV/VLK, personeel/studenten van FBW en hun familie. Niet-leden betalen 8 euro per persoon. 

Wie wenst in te schrijven, stuur een mailtje naar PR@vbig.be met vermelding van het aantal personen. Daarna schrijft u het juiste bedrag over op BE59 4488 7957 9126 met vermelding van 'Entre Deux Monts'.

We spreken af ter plaatse om 15h45, de rondleiding start om 16h. 

VBIG plant na de tasting eventueel de mogelijkheid in om met de groep een hapje te gaan eten. Vermeld dus bij inschrijving zeker of u hierin geïnteresseerd bent. 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de jongerenwerkgroep JongVBIG maar staat open voor alle afstudeerjaren. 

Bezoek zeker ook eens de website van wijndomein Entre-Deux Monts: http://www.entre-deux-monts.be

 

Toegevoegd in de categorie Juni 2015 Terug naar het nieuws overzicht

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens