Faculteitsquiz 2015

 

Op 25 november 2015 vindt de jaarlijkse VLK Faculteitsquiz plaats in de Feestzaal. De verschillende vakgroepen, afstudeerrichtingen en -jaren en alumni gaan de strijd weer aan in een spannende quiz. De inzet? Zich één jaar lang de slimste (vak)groep van het Boerekot noemen en die felbeheerde wisselbeker mee naar huis nemen. Ga dus voor eeuwige roem op het Boerekot en kaap één van de mooiste prijzen weg! Haal die boeken maar boven, doe maar alvast aan wat braintrianing want het zal jullie niet gemakkelijk gemaakt worden. 

 
Meer informatie

Viering >50 jaar VLK-Clublied

Ter gelegenheid van de VBIG Reünie-avond op zaterdag 21 november 2015 in de Salons Mantovani te Oudenaarde, zal  een viering ter gelegenheid van het meer dan 50-jarige jubileum van het VLK-clublied plaats vinden.

Meer informatie

Rëunieavond 2015

Denk jij ook terug aan de tijd op het “Boerekot”?

Vraag jij je ook af waar iedereen van vroeger is terecht gekomen?

Of heb je gewoon zin om gezellig te tafelen?

Of real life te netwerken?

De beste gelegenheid om klasgenoten van vroeger terug te zien is de Reünieavond van het Verbond die doorgaat op zaterdag 21 november 2015 te Oudenaarde.

Alle info over het programma en inschrijven via de link hieronder

- De inschrijvingen zijn gesloten -

Tot binnenkort 

Meer informatie

Vrouw&Ingenieur: een succesvolle carrière uitbouwen

Je bent een jonge, vrouwelijke ingenieur. Misschien heb je reeds je eerste, of zelfs al je tweede, job te pakken. En nu ben je klaar voor een nieuwe uitdaging, een nieuwe stap in je carrière. Speciaal voor jou hebben we een panel samengesteld van vrouwelijke ingenieurs die al een aantal jaren aan hun loopbaan timmeren. Zij zullen getuigen over hun eerste werkjaren.

Meer informatie

Galabal der bio-ingenieurs

VLK organiseert zijn jaarlijkse galabal dit jaar op 6 november in de Oude Vismijn te Gent.

 

Meer informatie

Update@Campus

"Zinvol werk met goede work-life balance ? Hoe een rationele ingenieur engagement kan creëren"

Meer informatie

Opendeurdag UGent Kiwi-ei project

Op 22 september stelde de vakgroep Toegepaste Biowetenschappen het kiwi-ei-project voor in samenwerking met kunstenaar Koen Vanmechelen. Opzet van dit project is om kippen in te schakelen voor een duurzamere kiwibesteelt.Maar ook in volks- en stadstuintjes kunnen kippen bijdragen aan een duurzamere teelt. Kom kennismaken met het kiwi-ei-project op 30 september om 14u in de proefhoeve, Diepestraat 1 in Bottelaere. 

Meer informatie

Proclamatiefuif der bio-ingenieurs

Hoera! De jaarlijkse gratis Verbondsfuif komt er weer aan.

Op 19 september organseert JongVBIG de tweede editie van de Proclamatiefuif in Porter House, op wandelafstand van de locatie van de plechtige proclamatie (UFO).

 
Meer informatie

Bezoek aan wijndomein Entre-Deux-Monts

Op zaterdag 13 juni 2015 bezoeken we het Belgische wijndomein Entre-Deux-Monts, alwaar we Martin Bacquaert (alumnus van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, promotie 2004) ontmoeten. Wanneer Martin afstudeerde als bio-ingenieur, dreef zijn passie voor wijn hem naar Frankrijk, waar hij zich specialiseerde in de wijnbouw en oenologie. Ondertussen runt Martin als oenoloog samen met vader Yves het familiebedrijf Entre-Deux Monts. Na enkele succesvolle jaren en vele onderscheidingen later, wordt het tijd dat we met het Verbond eens een kijkje gaan nemen naar dit succesverhaal in de Belgische wijn van collega-bio-ingenieur Martin Bacquart. 

Meer informatie

JongVBIG Lentewandeling met Martin

Onder deskundige begeleiding van Martin Meirlaen, bekend oudgediende van de FBW, verkennen we de Muntestreek. Onderweg stoppen we in een pittoresk café'tje en achteraf is er de mogelijkheid tot een heerlijk diner.

Meer informatie

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens