Alumni-event 'Alumni Toptalent: Karen Van Griensven'

Voor de volgende editie van Alumni Toptalent hebben we Karen Van Griensven, CFO van Melexis, te gast. Ze behaalde aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen het diploma ‘Ingenieur voor scheikunde en de landbouwindustrieën'. In 2014 werd ze bekroond tot ‘Trends CFO of the year’.

Op dinsdag 23 februari heeft ze het over duurzame groei en haar ervaringen in de financiële wereld, tijdens haar voordracht ''How to manage sustainable growth”.

 
Meer informatie

Uitreiking Boerenbond Persprijs

Boerenbond reikt in 2015 twee prijzen uit, elk ter waarde van 500 euro. De eerste prijs gaat naar een student van de promotie 2014 of 2015 die afstudeerde als master, de andere prijs gaat naar een afgestudeerde professionele bachelor van promotie 2014 of 2015.

De deelnemers moeten hun eindverhandeling verwerken in een publiceerbaar artikel voor de sector. De inzendingen moeten vóór 20 december 2015 toekomen op het wedstrijdsecretariaat via persprijs@boerenbond.be. De bekendmaking van de resultaten en de feestelijke prijsuitreiking heeft plaats tijdens de Agridagen in Ravels in februari 2016.  

 

Meer informatie

Sponsors@Nieuwjaarshappening van de Oost-Vlaamse ingenieur 2016

Na het grote succes van de eerste "Nieuwjaarshappening van de Oost-Vlaamse ingenieur" in januari 2015 - met meer dan 800 deelnemers - slaan de ingenieursverenigingen opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie.

Meer informatie

Verbondsquiz

De jaarlijkse en wereldberoemde Verbondsquiz van het Verbond van afgestudeerde Bio-ingenieurs van Gent (VBIG vzw) gooit ook dit jaar weer de stok in het hoenderhok van de geoefende en minder geoefende quizers. Naar goede gewoonte zal de quiz opnieuw bestaan uit een aaneenschakeling van moeilijke, gemakkelijke, grappige en rare vragen. Zowel doorwinterde als gelegenheidsploegen zullen hun gading vinden in deze amusante vragen. 

Stel snel uw team van 4 personen samen en schrijf in via volgende link:

http://goo.gl/forms/w6q1gdrWeA

 
Meer informatie

Causerie “Samenwerken… Welk persoonlijkheidstype ben jij? De Myer-Briggs Type indicator”

Steeds meer bedrijven sturen hun ingenieurs op MBTI seminarie, meteen inspiratie om met onze alumni-vereniging een introductionele causerie op dit onderwerp te organiseren. Dit evenement vormt de ideale gelegenheid voor afgestudeerde bio-ingenieurs én studenten bio-ingenieur om kennis te maken met deze persoonlijkheidsindicator. Want wie je bent, zegt meteen ook veel over hoe je interageert met andere mensen, en laat efficiënt samenwerken nu net de sleutel tot succes zijn wat vele professionele relaties én resultaten betreft.

Meer informatie

Faculteitsquiz 2015

 

Op 25 november 2015 vindt de jaarlijkse VLK Faculteitsquiz plaats in de Feestzaal. De verschillende vakgroepen, afstudeerrichtingen en -jaren en alumni gaan de strijd weer aan in een spannende quiz. De inzet? Zich één jaar lang de slimste (vak)groep van het Boerekot noemen en die felbeheerde wisselbeker mee naar huis nemen. Ga dus voor eeuwige roem op het Boerekot en kaap één van de mooiste prijzen weg! Haal die boeken maar boven, doe maar alvast aan wat braintrianing want het zal jullie niet gemakkelijk gemaakt worden. 

 
Meer informatie

Viering >50 jaar VLK-Clublied

Ter gelegenheid van de VBIG Reünie-avond op zaterdag 21 november 2015 in de Salons Mantovani te Oudenaarde, zal  een viering ter gelegenheid van het meer dan 50-jarige jubileum van het VLK-clublied plaats vinden.

Meer informatie

Rëunieavond 2015

Denk jij ook terug aan de tijd op het “Boerekot”?

Vraag jij je ook af waar iedereen van vroeger is terecht gekomen?

Of heb je gewoon zin om gezellig te tafelen?

Of real life te netwerken?

De beste gelegenheid om klasgenoten van vroeger terug te zien is de Reünieavond van het Verbond die doorgaat op zaterdag 21 november 2015 te Oudenaarde.

Alle info over het programma en inschrijven via de link hieronder

- De inschrijvingen zijn gesloten -

Tot binnenkort 

Meer informatie

Vrouw&Ingenieur: een succesvolle carrière uitbouwen

Je bent een jonge, vrouwelijke ingenieur. Misschien heb je reeds je eerste, of zelfs al je tweede, job te pakken. En nu ben je klaar voor een nieuwe uitdaging, een nieuwe stap in je carrière. Speciaal voor jou hebben we een panel samengesteld van vrouwelijke ingenieurs die al een aantal jaren aan hun loopbaan timmeren. Zij zullen getuigen over hun eerste werkjaren.

Meer informatie

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens