JongVBIG Viking Kubb toernooi

Wil jij een echte viking worden? Deelnemen aan topsport? Jezelf meten met vrienden en andere vikings? Hou jij van met stokken te smijten? Of gewoon een dagje hangen? 

Perfect: JongVBIG organiseert een Viking Kubb toernooi. Schrijf je in in teams van twee en win de gegeerde viking kubb beker! 

Meer informatie

Concert Continuo

Continuo, het alumni- en personeelsorkest van de UGent, nodigt u van harte uit op haar concert op zaterdag 18 juni om 20u00 in Het Pand (Onderbergen 1, 9000 Gent). Het programma staat deze keer in het teken van ‘de schepping’...

Meer informatie

Happy@FBW 2016

We nodigen je van harte uit op Happy@FBW op vrijdag 03 juni, het alumni- en personeelsfeest van de faculteit en VBIG vzw.

Je bent welkom in de Agora in Blok E van Campus Coupure tussen 16 en 22 uur.

Zoals elk jaar zorgen we voor een natje en een droogje en kan je rekenen op uitstekend vertier!

 INSCHRIJVEN

Bij inschrijving betaal je 5 euro per persoon (7€ aan de kassa).
In ruil krijg je aan het onthaal van het evenement voor 5 euro jetons die je kan gebruiken voor eten en drank.

Meer informatie

Causerie - Willy Verstraete - Microbieel eiwit in heruitgave - 10 mei

Microbieel  eiwit   in heruitgave

Prof. dr. ir. Willy Verstraete  / CMET 

In de  70-tiger jaren was er  heel nadrukkelijke ontwikkeling  van  het zogenaamde  single cell  proteine  (SCP ) . De  gunstige prijzen  van viseiwit  afkomstig van de hoogzee en vooral van soya  hebben die ontwikkeling decennia  klem gezet. Sinds  kort liggen de kaarten er anders bij.  En er zijn heel wat nieuwe kansen om milieuvriendelijk ( op basis van hernieuwbare energie  )  microbieel eiwit te maken en het  op te werken tot  hogere eiwitvormen.  De vraag is : zijn we thans  toe aan   omvorming van de  eiwitvoorziening  met nadruk op  efficientie van inbouw van de  stikstof  en  kwaliteit van het  eindproduct  onder vorm van  diverse soorten van microbiële biomassa, of  is  ook nu  nog  de weerbaarheid van de conventionele  eiwitproductiesystemen  te  hoog   voor deze  ontwikkeling.

 

Locatie: Boerekot
Wanneer:
Dinsdag 10 Mei
Deuren open: 19u
Start uiteenzetten: 19u30
De inkom bedraagt 3€ voor leden*, gratis voor studenten**, en 6€ voor niet-leden

Inschrijven

 (*leden van het verbond of ie-net, **studenten van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen)

Meer informatie

Alumni-café@Kortrijk – Streekbierenavond

Onze afdeling Verbond@Kortrijk organiseert na enkele eerdere successen opnieuw haar overbekende streekbierenavond op 22 april 2016.

Meer info volgt binnenkort. 

 

Meer informatie

JongVBIG@Galabal der Ingenieurs

Ook dit jaar trekken we met JongVBIG naar één van de beste Gentse bals. Na een predrink in De Koepuur trekken we naar de Artcube, alwaar we kunnen feesten tot in de vroege uurtjes.  

Meer informatie

JongVBIG After Work Party: Galabal editie

De maart After Work Party van JongVBIG staat dit jaar terug in het teken van het Galabal der ingenieurs.

 

Meer informatie

Jobevent campus Schoonmeersen

Op woensdag 2 maart 2016 wordt het jobevent georganiseerd door LILA ism iBiot. Hierbij brengen we het werkveld dichter bij de laatstejaars studenten industrieel ingenieur landbouw, tuinbouw, voeding en biotechnologie.

Meer informatie

Lustrum receptie 95 jaar VLK

95 jaar geleden richtte Jozef Adriaenssens de VLK op. Zoveel jaren later, mogen we nog steeds trots zijn op een bloeiende werking. Reden genoeg om er een heuse feestweek van te maken!

Meer informatie

Bio-ingenieur bedrijvendag 2016

Op 24 Februari 2014 organiseren Het Verbond en Het VLK opnieuw de Bio-ingenieur bedrijvendag

Wilt u als bedrijf deelnemen? Mail dan naar info@BIBD.be

Bent u zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hou dan zeker deze site in de gaten of wordt lid van onze linkedin groep

Benieuw wie er al komt? 

 Alle info op www.bibd.be

Meer informatie

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens