Bomen twitteren voor het klimaat - What's new @ Coupure –

Een wereldwijd netwerk van bomen uitgerust met sensoren om gericht de effecten van klimaatsverandering te bestuderen. Dit idee staat centraal tijdens deze avondactiviteit. Prof. dr. ir. Kathy Steppe

Datum: 7 juni 2017

deze activiteit is voorbij, maar alle informatie (de presentatie, de links,...) vind je via "meer informatie")

Meer informatie

Happy@FBW 2017

We nodigen je van harte uit op Happy@FBW op vrijdag 19 mei het alumni- en personeelsfeest van de faculteit en VBIG vzw.

Je bent welkom in de Agora in Blok E van Campus Coupure tussen 16 en 22 uur.

Zoals elk jaar zorgen we voor een natje en een droogje en kan je rekenen op uitstekend vertier!

INSCHRIJVEN

Bij inschrijving betaal je 5 euro per persoon (7€ aan de kassa). In ruil krijg je aan het onthaal van het evenement voor 5 euro jetons die je kan gebruiken voor eten en drank.

Meer informatie

Bedrijfsbezoek Unilin via de BIR-opleiding

Het BIR-event bestaat uit een bedrijfsrondleiding (17u30-18u30), een boeiende lezing (19u-20u), en een afsluitende netwerkreceptie. Dit jaar vindt het event plaats bij Unilin in Wielsbeke, vooral bekend om zijn Quick-Step laminaatvloeren. Tijdens de lezing zal Paul Peeters ingaan op de uitdagingen en opportuniteiten waar de Vlaamse productiebedrijven voor staan in de Industry 4.0 omwenteling. Paul Peeters is program manager van “Made Different”, het actieplan van de Vlaamse regering, Agoria en Sirris, dat o.a. de Factory of the Future Awards uitreikt. Aansluitend op de lezing kunnen we tijdens de netwerkreceptie nakaarten over de avond, bijpraten met oude bekenden en nieuwe contacten leggen.

Meer informatie

Voorbereiding Reunie-avond 2017

We zijn op zoek naar oud-studenten uit promoties die eindigen op 2 of 7 die hun klasgenoten willen motiveren om naar de reünie-avond te komen

Wanneer: donderdag 1 juni 2017 om 19u30

Plaats: Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen in de Academische Club (blok A, 1e verdiep)

 

Meer informatie

Inspiration through collaboration

Na het succes van het eerdere InspiringEvening@FBW-UGent 2015, organiseert het CES&T (Center for Environmental Science and Technology) een InspringAfternoon@FBW-UGent, getiteld ‘Inspiration through collaboration’.

Prominente vertegenwoordigers van de industrie, het beleid en onderzoek worden uitgenodigd samen te komen om bestaande relaties te bestendigen en nieuwe op te bouwen.

 
Meer informatie

Verbondsprijzen op het VLK Spektakel

Dit jaar organiseert VLK, de studentenvereniging van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen terug het grandioze VLK Spektakel! VBIG reikt opnieuw Verbondsprijzen uit aan de beste culturele acts op dit Spektakel. 

Meer informatie

JongVBIG @ Galabal der ingenieurs

Ook dit jaar trekken we met JongVBIG naar één van de beste Gentse bals. Na een predrink in De Koepuur trekken we naar Sint-Laureins, alwaar we kunnen feesten tot in de vroege uurtjes. 

Meer informatie

Bio-ingenieur bedrijvendag 2017

300 studenten - 50 bedrijven

Woensdag 22/02/2017 - vanaf 13u in het ICC Gent

Alles op www.bibd.be

Meer informatie

Nieuwjaarshappening van de Oost-Vlaamse ingenieur 2017

Na het grote succes van de Nieuwjaarshappening van de Oost-Vlaamse ingenieurs in 2016 - met meer dan 900 deelnemers - slaan de Oost-Vlaamse ie-net deelgroepen opnieuw de handen in elkaar. Dit event staat symbool voor de samenwerking en versterking van het ingenieursnetwerk en richt zich tot alle industrieel, burgerlijk en bio-ingenieurs in Oost- Vlaanderen. Ook VBIG zet voor een derde keer zijn schouders onder dit grootschalige event voor Oost-Vlaamse ingenieurs. 

VBIG- en ie-netleden kunnen inschrijven via https://ie-net.be/ovl2017.

Nog geen VBIG- of ie-netlid? Word snel lid en geniet van dit gratis concert én receptie. 

Meer informatie

Word partner van de Nieuwjaarshappening van de Oost-Vlaamse ingenieur

De Oost-Vlaamse afdelingen van ie-net ingenieursvereniging slaan met de steun van Universiteit Gent en KULeuven en alumniverenigingen VBIG en AIG opnieuw de handen in elkaar voor de Nieuwjaarshappening van de Oost-Vlaamse ingenieur.  Zo’n 1000 ingenieurs laten zich op zondag 22 januari 2017 muzikaal verrassen door Sioen, gevolgd door een uitgebreide netwerkreceptie  in het Universiteitsforum (UFO) te Gent. Dit event staat symbool voor de samenwerking en versterking van het ingenieursnetwerk en richt zich tot alle ingenieurs wonende of afgestudeerd in Oost- Vlaanderen.

 

Meer informatie

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens