Reünie-avond 2020

Beste alumni, 

We gaan ervan uit dat bij velen zaterdag 28 november 2020 reeds in uw agenda gemarkeerd staat als datum van de reünie van het Verbond. 

Verschillende overwegingen zijn besproken tav organisatie van de reünie in deze Corona-periode. Er zijn reeds wat versoepelingen ingetreden, maar daarna ook weer opnieuw herzien. Momenteel zijn de regels zeker van die strekking dat een evenement van de omvang van de reünie niet zou kunnen plaatsvinden. De situatie verandert dagelijks/wekelijks, waardoor het bijna tot de dag zelf zou koffiedik kijken zijn in welke mate ons evenement zou kunnen plaatsvinden, en indien zo - onder welke vorm.

Na overleg met bestuur en de geëngageerden van de lustrumjaren is beslist de editie van de reünie-avond 2020 met een jaartje uit te stellen en dan in 2021 dubbel jubelarissen te vieren.

Wij hebben reeds bij Salons Montovani een nieuwe datum vastgelegd voor onze dubbel- (hopelijk geen bubbel-) editie. Daarom reeds de nieuwe ‘save the date’ voor zaterdag 27 november 2021 – zet deze al met stip in uw agenda! Een dubbel feestelijke editie voor de afstudeerjaren eindigend op -0 en -5 alsook -1 en -6. Een extra blij weerzien, waarbij wij ook met plezier een extra’tje zullen voorzien!

 
Meer informatie

Update@Campus 2020 met Isabel De Clercq

De toekomst van de werkplek is hybride
 
Discussies over de toekomst van de werkplek verzanden makkelijk in extremen. Het kantoor zou de plek zijn waar politieke spelletjes, verstarde hiërarchie en lawaai welig tieren. En onlangs kopte de Standaard nog dat “thuiswerk helemaal niet relaxter zou zijn’.
 
Isabel De Clercq, de spreker van onze avond, is ervan overtuigd dat de toekomst van onze werkplek hybride is. Digitale en fysieke activiteiten hebben beiden hun toegevoegde waarde.
 
Wat is dan de kracht van digitaal?
Hoe zorgen we ervoor dat de digitale werkplek fundamenteel verschilt van het kantoor?
In welke omstandigheden blijft de fysieke werkplek the place to be?
Isabel, auteur van het boek ‘Social Technologies in Business’, legt ons het vuur aan de schenen.
 
Reserveer tijdig je plaats door je in te schrijven op aig.ugent.be
Meer informatie

Webinar: Cellulaire Voedselproductie

Wanneer: maandag 6 juli om 19 uur.
Waar: Microsoft Teams
Inschrijven: via deze link.

In de toekomst wordt het steeds uitdagender om een groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. In deze webinar verkennen we de mogelijke oplossingen die cellulaire voedselproductie kan bieden. Kunnen we de wereld voeden met microbieel eiwit? Kan kweekvlees een waardig alternatief bieden voor vlees? En waar zitten de uitdagingen om dit verwezenlijken?

Meer informatie

Lezing: Gezond eten, gezond ouder worden door Dr. ir. Eric De Maerteleire

De levensverwachting neemt alsmaar toe in België maar de levenskwaliteit niet navenant. Wat is veroudering en door wat wordt dit veroorzaakt? Meer bepaald wat is de rol van de voeding in dit proces?...

 

DATUM: 28 januari 2020 - 19u (deuren 18h30)

PLAATS: faculteit Bio-ingenieurswetenschappen – Gent

Kostprijs: €5 voor niet-leden   - gratis voor leden

Inschrijven noodzakelijk (via meer info)

Meer informatie

Nieuwjaarsnetwerkevent ie-net

ZONDAG 19 JANUARI 2020

Ufo (Universiteitsforum), Gent

Ontmoet nieuwe collega’s en leg gerichte contacten tijdens de netwerkreceptie, ondersteund door een professioneel netwerkplatform.

Kinder- en jongerenanimatie wordt voorzien.

Meer informatie

Evaluatie VBIG

Het verbond vernieuwd en stuurt bij, daarom horen wij  graag wat jullie (leden en niet-leden) vinden en verwachten van ons.

Meer informatie

Kerstmarkt voor de warmste week @ Campus Kortrijk

Naar jaarlijkse gewoonte slaan de studentenverenigingen van Campus Kortrijk de handen in elkaar en weerklinken de kerstbellen op het binnenplein van campus Kortrijk. Tijdens de kerstmarkt zijn onze alumni opnieuw welkom om één van de vele kerstlekkernijen te degusteren. De ideale avond om de banden aan te halen met elkaar en met de campus. Dit jaar steunen jullie bovendien het goede doel.

Meer informatie

De warmste week - VRT NWS Connect in Kortrijk

In het kader van de warmste week komt de nieuwsdienst van de VRT naar UGent Campus Kortrijk.

Meer informatie

I-Biot Quiz

De i-Biot is dé quiz van en voor  alumni en medewerkers van de campus ....
Meer informatie

Reünie-avond 2019

Denk jij ook terug aan de tijd op het “Boerekot”?

Vraag jij je ook af waar iedereen van vroeger is terecht gekomen?

Of heb je gewoon zin om gezellig te tafelen?

Of real life te netwerken?

De beste gelegenheid om klasgenoten van vroeger terug te zien is de Reünieavond van het Verbond die doorgaat op zaterdag 23 november 2019 te Oudenaarde.

Ben je 5, 10, 15, 20, 25, 30, ... , 50, 60, ... jaar of nog langer afgestudeerd, aarzel niet en kom mee feesten op de reünieavond tijdens het namiddag- en of avondprogramma.

Alle afgestudeerden van onze faculteit worden er verwacht. Speciale aandacht gaat dit jaar naar de promotiejaren eindigend op 4 en 9!

Meer informatie

Contact

e-mail: info@vbig.be

Adres:
Het verbond (VBIG vzw)
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
Coupure links 653
9000 Gent
Belgium

Voor vragen/problemen met de site

Voor andere vragen

Wijzigen van uw contactgegevens